Van Witzenburg derde op Regiokampioenschap

In Hardinxveld Giessendam is Marieke van Witzenburg maandagmiddag derde geworden op het regiokampioenschap van Noord- en Zuid-Holland. Deze prestatie was het gevolg van een 60 kilometer tellende vlucht.

Vanaf de eerste ronde was het al raak. Marieke van Witzenburg ging er direct vandoor tijdens het regiokampioenschap in Hardinxveld Giessendam. Het duurde niet lang voordat Van Witzenburg versterking kreeg, waardoor de SwaboLady met Rixt Meijer (Jan van Arckel) en Natalie van Gogh (Parkhotel Valkenburg) op avontuur mocht.

De voorsprong van het drietal bleef de gehele wedstrijd groeien en in de laatste kilometers mochten ze het samen uitvechten. Hier bleek Van Gogh de sterkste van het drietal. Meijer nam plaats op de tweede plek, Van Witzenburg op de derde.

In de achtergrond was SwaboLadies.nl ook overduidelijk aanwezig. In de achtervolgende groep werden Kimberly Nieuwerth en Sofie van Horik knap negende en tiende. Eveline de Groot reed in de sprint van het peloton naar plek dertien, Marissa Baks werd vijftiende.