Wiebes en Dijksman pakken de dubbel in Nootdorp

De Ronde van Nootdorp was een succesvolle dag voor SwaboLadies.nl. Zo reden Lorena Wiebes en Tessa Dijksman naar de hoogste plaatsen op het podium.

SwaboLadies.nl zette een ijzersterke vertoning neer in de Ronde van Nootdorp. Vanaf de start was de ploeg continu vooraan te vinden. Te beginnen met een sterke solo van Henrietta Colborne, die lang af leek te stevenen op een overwinning. De vlucht van Colborne werd echter weer gegrepen, waarna de beslissende vlucht vertrok.

Lorena Wiebes ging ten aanval met Iris van der Stelt (WV Breda) en Tessa Neefjes (WV West Frisia) in het gezelschap. Enkele rondes later zou Neefjes afvallen en sloten Tessa Dijksman, Merel Hofman (Restore Cycling) en Alicja Verhagen (WV Breda) aan bij de kop. De vijf konden vervolgens samen om de winst sprinten. Hier bleek Lorena Wiebes overtuigend de snelste en wist Tessa Dijksman nipt de tweede plek in beslag te nemen. Van der Stelt werd derde.

In de achtergrond reden ook Eveline de Groot en Henrietta Colborne nog naar een plek bij de eerste tien. De Groot werd zevende, Colborne negende.