Wiebes derde op NK Weg

Lorena Wiebes is zaterdag in Montferland derde geworden op Nederlands Kampioenschap Wegwielrennen voor Junior Dames. Ze staat haar kampioenstrui af aan Meike Uiterwijk Winkel.

Er stond heel wat op het spel voor Lorena Wiebes tijdens het Nederlands Kampioenschap Wegwielrennen in Montferland. Na haar overwinning van vorig jaar had zij haar titel te verdedigen.

Lange tijd leek dat uit te gaan lopen op een succes, want tot enkele kilometers van de meet duidde alles op een massasprint. De demarrage van Meike Uitwerijk Winkel (WRV de Peddelaars) bracht daar verandering in. Zij ontsnapte samen met Ingrit Verhoeff (GRC Jan van Arkckel) aan het peloton, waardoor er voor Wiebes “slechts” en derde plaats over bleef.

‘Tijdens een koers moet je keuzes maken,’ blikt Lorena Wiebes realistisch terug op de wedstrijd. ‘Als je zelf achter iedere renner aan gaat dan ben je opgebrand voor de sprint. Ik gokte er dus op dat er andere ploegen zouden zijn die het gat zouden dichten.’

Dat laatste bleek dus niet het geval, maar dat staat een optimistische Lorena Wiebes niet in de weg. ‘Er komen nog veel mooie koersen. Mijn belangrijkste doelen moeten nog komen, dus ik hoop dat ik daar wel kan winnen.’

Woensdag is Wiebes weer te zien op het NK Tijdrijden, waarna ze zondag en maandag de Tweedaagse Peize – Nieuw Roden zal rijden.