Wiebes boekt overwinning in Roden

Lorena Wiebes is nog maar een junior, maar nu al mag ze spreken van haar eerste grote overwinning als Elite-renster. In de Acht van Noordenveld leidde goed teamwerk tot een grote overwinning.

In de vierde manche van de Centric Clubcompetitie had SwaboLadies.nl iets te verdedigen. Lorena Wiebes stond na drie wedstrijd bovenaan het klassement en verscheen daardoor in de leiderstrui aan de start. Met veel kapers op de kust, stond SwaboLadies.nl een zware klus te wachten. ‘De samenwerking was geweldig,’ blikt Eveline de Groot terug op de wedstrijd. ‘We konden elkaar goed coachen en hebben samen behoorlijk wat gaatjes op kopgroepen kunnen dichten.’

Op vier kilometer voor het einde dreigde het nog flink lastig te worden. Kimberly Nieuwerth en Hanneke de Goeje werden betrokken bij een valpartij, waardoor er twee belangrijke helpers wegvielen in de finale. Voor sprintster Lorena Wiebes bleek er echter geen enkel probleem om alsnog haar weg te vinden, waardoor ze de klus in de massasprint alsnog kon klaren. ‘Het teamwork vandaag was super,’ lacht Wiebes na afloop. ‘Ik ben mijn teamgenoten erg dankbaar.’

Ook ploegleider Willem van Lieshout is vol lof over de prestatie van zijn team. ‘Ze hebben perfect als team gewerkt,’ laat hij weten na afloop.

Wiebes breid haar voorsprong in de Centric Clubcompetitie verder uit. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft ze een voorsprong van elf punten op Marjolein van ’t Geloof (Jan van Arckel). Sanne Bouwmeester (WV de Kannibaal) neemt de derde plek in beslag op dertien punten van Wiebes. De volgende wedstrijd is de Tweedaagse Peize – Nieuw Roden op 25 en 26 juni.