Wasmus eerste nieuwe aanwinst SwaboLadies.nl

De transfermarkt is drukbezocht dit najaar. Zo zal ook de samenstelling van SwaboLadies.nl duidelijk veranderen. De eerste nieuwe aanwinst is de zeventienjarige Nienke Wasmus.

De lijst met aanmeldingen was dit jaar vele malen langer dan de beschikbare plekken. “Maar de komst van Nienke was voor ons een uitgemaakte zaak,” legt teammanager Hans Blom uit. “Ze heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en wij zien nog veel meer potentie in haar.”

Wasmus reed de afgelopen seizoenen voor WV Westland Wil Vooruit en verreed haar eerste wielerjaren bij RWV de Spartaan. De in Den Hoorn woonachtige renster is daarmee een talent uit de regio. De afgelopen twee seizoenen stond ze al onder begeleiding van SwaboLadies-trainer Stefan van Klink. In die tijd liet ze zien dat er veel potentie in haar schuil gaat. Zo reed ze al eens naar een top tien klassering in de Healthy Ageing Tour, behaalde ze verschillende podiumplaatsen en liet ze in de Clubcompetitie zien tot de beste sprinters van het peloton te horen.

“Het lijkt mij heel leuk om voor een echte ploeg te gaan rijden,” vertelt Nienke over haar komst naar SwaboLadies.nl. “Bij Swabo wordt er echt als team gereden en heeft iedereen iets voor elkaar over, om zo het beste resultaat voor het team neer te kunnen zetten. Ik kijk daarom erg uit naar het komende seizoen.”