Vooruitblik April

De lente is eindelijk begonnen en dus kijken we uit naar een reeks mooie voorjaarskoersen. Deze maand wordt er gereden in Nederland en België.

We hebben de kans nog niet gekregen om terug te blikken op de maand maart of het eerste succes van april is alweer geboekt. In de Ronde van Oploo was het Nienke Wasmus die snelste bleek in de massasprint en ze zo de eerste overwinning in haar wielercarrière wist te boeken.

Healthy Ageing Tour | UCI 2.1 | 4 tot 8 april
De maand wordt geopend met een meerdaagse wielerkoers in het noorden van het land. In Groningen wordt er vijf dagen lang door de strijd aangegaan met de altijd aanhoudende wind. Met grote ploegen als Canyon, Boels en Wiggle aan het vertrek kunnen we ongetwijfeld een loodzware koers verwachten. Vorig seizoen liet Nicole Steigenga al zien dat we ondanks het sterke deelnemersveld ons niet hoeven te verstoppen en zo gaan we ook dit jaar de koers met ambitie in. Van der Hulst, Baks, Klement, Neefjes, Steigenga en Wasmus zijn de namen die aan het vertrek zullen verschijnen.

Brabantse Pijl | UCI 1.1 | 11 april
Het parcours van de Brabantse Pijl levert een interessante uitdaging op. In de vervanger van de Pajot Hills Classic komt het peloton kasseien, heuvels en een combinatie van beiden tegen. Er staan veel profploegen aan het vertrek, maar de echte wereldtop ontbreekt. SwaboLadies.nl doet dan ook graag een poging om voorin de koers mee te doen. Aan het vertrek staan Klement, Vollering, Wasmus, Flannery, Van der Lugt en Steigenga.

EPZ Omloop van Borsele | UCI 1.1 | 21 april
In Borsele wordt de tweede manche van de KNWU Topcompetitie verreden. Het parcours in Zeeland is volledig vlak, maar de wind kan de koers flink hard maken. Als de rensters in goede doen zijn, moet die ploeg hier mee kunnen doen voor een korte uitslag. Dan moet er echter wel worden afgerekend met een aantal sterke profploegen. Van der Hulst, De Groot, Klement, Hofman, Steigenga en Dijksman staan hier vooralsnog ingepland voor deelname.