Vollering zevende in Thuringen Ladies Tour

SwaboLadies.nl is bezig aan de zwaarste wedstrijd van het seizoen. In de Lotto Thuringen Ladies Tour moet het stand zien te houden tussen de wereldtop. Vooralsnog doet het dat met succes. Demi Vollering behaalde vandaag namelijk een zevende plaats.

Het is pas dag twee van de zeven van de Int. Lotto Thuringen Ladies Tour, maar nu al heeft de ploeg het voor elkaar gekregen om boven verwachting te presteren. In een heuvelachtige koers viel op dat SwaboLadies.nl in de breedte goed mee kon komen.

Zo was het halverwege de koers als Nicole Steigenga die de aanval in ging en zo tien vluchters met zich mee kreeg. De kopgroep kreeg bijna twee minuten voorsprong, maar redde het uiteindelijk niet.

De beslissende slag werd geslagen op de laatste beklimming van de dag. Hier werd het peloton flink uit elkaar gereden, waarna de achterblijvers niet meer terug kwamen. Demi Vollering nam hier plaats in een kopgroep van 42 rensters. Ondanks late aanvalspogingen mocht deze groep het gaan uitmaken in een massasprint, waarbij Vollering over opvallend snelle benen bleek te beschikken. Ze reed naar een zevende plaats.

“Dit voelt als een overwinning,” roept Demi direct na afloop van de wedstrijd. “In het begin van de wedstrijd voelde ik mij helemaal niet goed, maar hoe langer de wedstrijd duurde hoe beter ik mij begon te voelen. In de finale probeerde ik de sprinttreinen van Sunweb en Canyon te volgen. Dat was nogal chaos, maar ik kon gelukkig goed mee. Op het laatste rechte stuk kon ik nog veel rensters voorbij sprinten.”