Van der Hulst pakt leiding in clubklassement Healthy Ageing Tour

De Healthy Ageing Tour is goed begonnen voor SwaboLadies.nl. In de proloog reed Amber van der Hulst een snelle tijd, waardoor ze aan de leiding gaat in het clubrenstersklassement.

Het noorden van Nederland is deze week het strijdveld van de Healthy Ageing Tour. De UCI 2.1 koers werd woensdag afgetrapt met een proloog in Heerenveen over 8 kilometer, waar SwaboLadies.nl opvallend sterk reed. De ploeg had vandaag haar zinnen gezet op de leiding in het klassement om de beste clubrenster.

Nicole Steigenga beet het spits af en klokte een tijd van 11 minuten en 25 seconden, een tijd die lang goed zou zijn voor de tijd van beste clubrenster. Dat was totdat ploeggenoot Amber van de Hulst over de meet kwam. De eerstejaars belofte bleek vier seconden sneller pakte daarmee de leiding over van Nicole.

De enige die nog in de buurt zou komen was Loes Adegeest. De renster van NWVG was echter één seconde langzamer dan Steigenga, waarmee ze op plek drie in het clubklassement terecht kwam. Daarmee boekt Amber van der Hulst direct haar eerste grote succes voor SwaboLadies.nl. Zij mag mogen van start in de blauwe leiderstrui voor beste clubrenster.

Naast het clubklassement pakt Van der Hulst ook een knappe 20e plaats in het algemeen klassement. Steigenga neemt in dit klassement plaats op plek 25. In het ploegenklassement neemt SwaboLadies.nl momenteel de tiende plek in als beste clubploeg.