Terugblik Maart

De eerste volle wielermaand zit er alweer op. De maand kende geen overwinningen voor de ploeg, maar wel werd er sterk gereden.

Omloop van de Westhoek | UCI 1.2 | 4 maart
De maand werd begonnen in West Vlaanderen, waar de Omloop van de Westhoek werd gereden. Het beeld van de koers bleef gedurende de gehele koers hetzelfde: aan de voorkant was er geen wegkomen aan, terwijl aan de achterkant de deur wagenwijd open stond. In de finale was het Marlies van der Lugt die de beslissende aanval deed openen. Helaas was het niet Van der Lugt zelf die slaagde, maar haar medevluchter Floortje Mackaij. Steigenga (15e), Wasmus (25e), Van der Lugt (26e) en Baks (37e) waren de SwaboLadies die stand hielden in de voorste groep van 41 rensters.

Drentse Acht van Westerveld | UCI 1.2 | 9 maart
In de Drenste 8 was het Nicole Steigenga die de koers kleur wist te geven. Nadat de twee passages VAMberg gedaan waren, trok ze alleen op avontuur. Ze pakte hiermee een enorm gat van drie minuten op het peloton, wat haar twee tussensprints en de prijs van de strijdlust opleverde. In de finale reden Steigenga (44e), Van der Hulst (80e) en Wasmus (85e) nog een goed ploegenklassement bij elkaar. Hierdoor staat SwaboLadies.nl nu op plek 15 in het ploegenenklassement van de KNWU Topcompetitie als beste clubploeg.

Omloop van Strijen | Vrije Klassieker | 10 maart
Een klein beetje wind was genoeg voor SwaboLadies.nl om flink koers te maken in de Omloop van Strijen. Lieke van der Draaij en Hanneke de Goeje hielpen Merel Hofman, Amber van der Hulst en Nienke Wasmus in de kopgroep. Helaas kwam Hofman in een valpartij terecht, waardoor de ploeg met twee rensters in de kopgroep van tien overbleef. Hier sprintte Nienke Wasmus naar een vijfde plek. Amber van der Hulst werd zevende.

Ronde van Drenthe | Womens World Tour | 11 maart
Tijdens de World Tour wedstrijd in Drenthe kwamen Melanie Klement en Nicole Steigenga uit voor de nationale selectie. Voor Klement werd het geen succesvolle dag. Materiaalpech en slechte benen zorgde ervoor dat ze de koers moest verlaten. Nicole Steigenga wist de wedstrijd echter knap uit te rijden en kwam als 63e over de meet.

Volta Limburg Classic | Vrije Klassieker | 31 maart
Er werd hard gereden in de Volta Limburg Classic dit jaar. SwaboLadies.nl zat echter goed attent mee van voren. De kopgroep van drie werd helaas gemist, maar de ploeg reed alsnog naar een collectief sterke prestatie. 33 rensters bleven er over in het eerste peloton, waarbij Steigenga (10e), Van der Lugt (20e) en Baks (22e) de aanwezigen waren voor SwaboLadies.nl. Ook Demi Vollering reed de wedstrijd als 53e uit.