SwaboLadies.nl op zoek naar een sponsor voor een bus

In een eerder bericht van de team manager werd op ludieke wijze al aangestipt dat SwaboLadies.nl op zoek zijn naar een sponsor voor een bus. En inmiddels –gezien de groei van de ambities, de kwaliteit binnen de renstersgroep en het internationale programma- begint een bus een onmisbaar attribuut te worden.

Wij zijn op zoek naar een bus voor het vervoer van onze fietsen, tijdritfietsen, verzorgingsspullen, reserve wielen, tent, overige materialen en rensters. Zo’n vervoermiddel begint met de vele meerdaagse koersen echt noodzakelijk te worden, omdat al deze materialen gewoon weg niet met een personenauto te vervoeren zijn.

Trainer Stefan van Klink: “Momenteel hebben wij sportief en organisatorisch gezien echt een bus nodig. Wanneer je een meerdaagse wil rijden in Nederland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland en Engeland moet je zoveel spullen vervoeren dat je eigenlijk niet zonder kan. Afgelopen zomer in Tour de l’Ardeche paste alles nog net, maar daar was wel veel kunst- en vliegwerk voor nodig. En dat wil je niet als je je zo professioneel mogelijk met wielrennen bezig wil houden”.

Voor de aanschaf van een bus is een aanzienlijk bedrag nodig, wat momenteel een dusdanig gat in de begroting slaat dat juist de koersen waar de bus voor nodig is, financieel dan niet meer haalbaar zijn. Team manager Hans Blom en Projecten manager Ed den Outer staan momenteel voor dit duivelse dilemma.

“Je zou het een Mexican stand-off kunnen noemen, ware het niet dat daar drie partijen voor nodig zijn. We willen momenteel geen onverantwoorde uitgaven doen, want we bekijken dit op lange termijn. En na de aanschaf moet zo’n bus natuurlijk ook blijven rijden. Dat laatste is nu mede mogelijk door de – Vrienden van SwaboLadies.nl -, maar voor de aanschaf zelf hebben we niet genoeg middelen.”

We zijn dus opzoek naar partijen die ons kunnen helpen. Die kan zijn door middel van financiën, schenkingen, lagere prijzen, maar ook in ’meedenken’ in de inrichting van de bus.”, aldus Hans Blom.

Ed den Outer heeft duidelijk zijn huiswerk gemaakt als je vraagt naar meer details: ”We zijn op zoek naar een type zoals een Ducato of een Sprinter. Het merk doet er niet toe. Uiteraard heeft een dubbele cabine de voorkeur, maar jah… dat zou dan wel het winnende lot uit loterij zijn. De bus moet wel bestuurbaar zijn voor iemand met een normaal rijbewijs. Ook bij de inrichting kunnen wij tips gebruiken. Natuurlijk kunnen we zelf logisch nadenken, maar er zijn natuurlijk al veel mensen in de markt die deze kennis hebben, en zodoende hoeven wij dan niet onnodig in valkuilen te lopen. Mochten er partijen zijn die een bus in bruikleen willen geven, is dat ook een optie waar we graag over willen praten”.

Mocht u of uw organisatie 19 dol enthousiaste en ambitieuze rensters willen helpen, wil u ons dan berichten via info@swaboladies.nl of een berichtje achterlaten op onze Facebook-pagina.

Namens alle rensters en de begeleiding van SwaboLadies.nl