Sterk criteriumweekend voor SwaboLadies.nl

SwaboLadies.nl was dit weekend zeer goed voorin te vinden tijdens de criteriums. Het leverde onder andere twee podiumplaatsen op.

Op zaterdag werd de Wielerronde van Abbenbroek verreden. Hier wist SwaboLadies.nl actief te koersen met onder andere een gevaarlijke aanval van Tessa Veen, die zichzelf wist te verbazen. ‘Een aanval als deze is nieuw voor mij,’ vertelt Tessa. ‘Ik ben blij mij op deze manier te laten zien.’

De beslissende aanval kwam van voormalig SwaboLady Esther van Veen (Parkhotel Valkenburg). Zij bleef solo vooruit en won de wedstrijd. Daarachter reden Henrietta Colborne (6e), Eveline de Groot (7e), Kimberly Nieuwerth (9e), Marieke van Witzenburg (10e), Tessa Veen (13e) en Marissa Baks (16e) ook naar een korte uitslag.

Op zondag deelde de ploeg zich in tweeën. Zowel in het Hart van Gilze als in de Ronde van Obdam stonden er SwaboLadies aan de start. In Gilze was het Henrietta Colborne die opnieuw van zich deed horen. Zij wist aan het peloton te ontsnappen en tekende daarmee voor een tweede plaats achter Minke Slingerland (De Jonge Renner) en voor Britt Teunissen (TWC de Kempen).

Ook in Obdam was er succes. Lorena Wiebes was als vanouds de snelste in de massasprint. Deze bleek echter voor plek twee, omdat in de laatste ronde Phaedra Krol (Restore Cycling) de benen had genomen. Ook Kimberly Nieuwerth kwam in de buurt van het podium. Enkel Nienke Wasmus (Westland Wil Vooruit) wist haar nog naar een vierde plaats te verwijzen. Tessa Dijksman eindigde nog sterk als zevende.