Steigenga smaakmaker in Drentse 8

Vrijdag 9 maart ging Nicole Steigenga opnieuw met een prijs naar huis. In de Drentse 8 veroverde ze de prijs van de strijdlust na een lange solo.

De Drentse 8 was ook dit jaar weer de opening van de KNWU Topcompetitie. In de UCI 1.2 klassieker stonden alle grote ploegen aan het vertrek in de hoop de winst te pakken in de eerste Nederlandse klassieker van het jaar. Het was de Amerikaanse Alexis Ryan die aan het langste eind trok en Canyon-Sram een overwinning bezorgde.

De koers bleef lang gesloten tot de eerste doorkomst op de VAMberg. Hier brak het peloton in vier stukken, waarbij Nicole Steigenga en Nienke Wasmus attent mee voorin zaten. De kopgroep van circa dertig renster hield echter geen stand, waardoor alles weer terug bijeen kwam. Vervolgens was het Steigenga die de benen nam en eenzaam op avontuur ging.

Steigenga creëerde een voorsprong van ruim drie minuten op het peloton en won onderweg een kasseisprint en een tussensprint. In de lokale rondes werd ze echter weer gegrepen, waarna ze als 44e over de meet kwam. De solo leverde haar de prijs voor de meest strijdlustige renster op.

“Ik ben erg trots op hoe de ploeg heeft gereden,” vertelt ploegleider Willem van Lieshout na afloop. “Nicole heeft in deze koers laten zien wat ze in zicht heeft en waar we als ploeg voor staan.”