Steigenga keert terug bij SwaboLadies.nl

Na een uitstapje naar Parkhotel Valkenburg keert Nicole Steigenga terug bij SwaboLadies.nl. Steigenga verkiest de ploeg boven een profcontract.

Afgelopen winter maakte Nicole Steigenga de aansluiting bij SwaboLadies.nl. Vanaf de start van het seizoen reed de eerstejaars Elite-renster zich direct in de kijker. Zo streed ze in de Volta Limburg Classic mee om de winst en greep ze in de Healthy Ageing Tour de prijs voor de strijdlust.

Steigenga verdiende door haar goede presteren een profcontract bij Parkhotel Valkenburg en maakte direct de overstap. Die samenwerking zal echter niet blijven duren, waardoor Steigenga opzoek kon naar een ploeg voor 2018. Ondanks interesse van UCI-ploegen, besloot Nicole toch voor een terugkeer naar SwaboLadies.nl. “Ik heb de ploeg gemist dit jaar,” vertelt Nicole over haar terugkeer. “Het is een leuke groep meiden en er staat een erg goed begeleidingsteam dat vooral erg veel vertrouwen in mij heeft. Ik vond het belangrijk om te kiezen voor een ploeg waar ik mijzelf het beste kan ontwikkelen in plaats van per se naar een profploeg te zoeken.”

“Het is jammer voor Nicole dat de klik er niet was met Parkhotel,” zegt teammanager Hans Blom. “Maar we zijn blij Nicole weer terug te verwelkomen. We gaan opnieuw een opleidingstraject met haar aan en hopen haar uiteindelijk weer bij een profploeg af te kunnen leveren.”