Overdenkingen van een team manager: 40.000 euro voor zes dagen trainingskamp

Voetbal is een andere tak van sport dan wielrennen. Fysiek is er een andere belasting, financieel is er een andere beloning en sommige mensen noemen voetval een spel waar ze wielrennen en sport vinden.

Ook op social-media zijn er afbeeldingen genoeg te vinden van om schwalbe makende -en zeurende voetballer tesamen met een wielrenner/wielrenster die met de meest vreselijke verwondingen de strijd vervolgd. Ik zie dit als elkaar met humor de loef proberen af te steken. Ik heb lang gevoetbald en ben nu ook al weer bijna 15 jaar in de wielerwereld actief, maar ik zal me niet wagen aan vergelijkende uitspraken. Dat kan namelijk niet, je kan vrouwen en mannen wielrennen (of voetballen) als sport ook niet vergelijken… dat is appels en peren.

Nu las ik pas een stuk in de krant over een (niet nader te noemen) voetbalclub uit Enschede, die zesdagen naar Spanje ging en daar 40.000 euro voor uit gaf. Mijn eerste gedachte was of ze al het publiek ook mee namen? De trainer klaagde ook nog eens dat er tweedagen afvielen wegens reizen, dus 40K voor 4 trainingsdagen. Als klap op de vuurpijl moesten die arme voetballers daarna ook nog eens twee dagen vrij om bij hun gezin te zijn. Och en wee, DRA-MA!

Als ik nu mijn wielrenpet opzet (en wellicht is boerenverstand al genoeg) heb ik wel wat punten in deze (con)text waar ik me over verbaas:
1) Er is gelukkig een voetbaltrainer in Nederland die 40.000 euro heel veel geld vindt en dat ook zegt (hulde); KOESTER HEM!

2) Ontsla je logistiek manager – als je 2x ons jaar budget gebruikt om 6 dagen weg te gaan is er structureel wat mis.

3) Hoe regel je het dan wel:
     a. Vlucht naar Spanje met Transavia: 35 euro pp
     b. Vlucht terug naar Nederland Transavia: 44 euro pp
     c. De materiaal man gaat met een busje, materialen en koffers naar Spanje : 400 euro aan brandstof en tol
     d. Overnachting op A locatie: 51 euro pppn full pension
     e. Veldhuur: bedrag onbekend, maar dat valt vast goedkoop te regelen met de locale amateurclub
     f. Strand: gratis

4) Het verlies van trainingsdagen kan makkelijk door slim te vliegen ( ’s-ochtends heen, ’s-avonds terug ). Nu weet ik dat vliegen heel vermoeiend is, maar een busreis van, laten we zeggen Enschede naar Rotterdam/Amsterdam, duurt even lang, en daarna moeten de boys nog een wedstrijd spelen (en ook weer terug).

5) Wanneer een sporter professioneel sport dienen er keuzes gemaakt te worden. Een van die keuzes is dat je je vrouw (familie) minder ziet. Daarvoor word de voetballer ook rijkelijk gecompenseerd met een meer dan goed loon.

6) Er wordt verwezen dat het wetenschappelijk bewezen is dat een verandering van klimaat blessures in de hand werkt. Dit is helemaal waar als je van Noorwegen naar Afrika gaat, waar dan een temperatuurswisseling van meer dan 40 graden is. Wanneer je naar Spanje gaat is het temperatuur verschil ongeveer 10 graden. Dat is hetzelfde verschil wanneer je van buiten je huis in gaat. Dit noemen we oer-Hollands dus een lul-koek argument.

Wij gaan over 3 weekjes voor de vijfde jaar op rij ook lekker naar Spanje. Heerlijk, het hele team kijkt er smachtend naar uit, de dames en begeleiding en dat voor 440 euro pp. all in. Uiteraard wel op eigen kosten, want wij hebben geen budget van 40K.

Mocht u ons team willen steunen kan dat. Wij zullen er niet voor 40K op trainingskamp van gaan, dat beloof ik u!

Wordt nu vriend van SwaboLadies.nl: https://www.swaboladies.nl/vrienden/vriend

(of stuur een email naar info@swaboladies.nl)

Hasta luego amigos

Hans Blom
team manager SwaboLadies.nl