Niet zichtbaar, wel fulltime bezig met het #TEAM

Of ik Hans zijn linker of rechterhand ben, in ieder geval elkaars helpende hand. Wat we delen is de passie voor de koers, mannelijk en vrouwelijk. Sport is mooi, individueel willen presteren is mooi, als ploeg beter willen worden is mooi, dit faciliteren is weloverwogen gekkenwerk, mijn belangrijkste taak.

Waar Hans als team manager in zijn overdenkingen ingaat op zaken die ons opvallen in de wereld van het dameswielrennen, ga ik liever even weg van de koers. Voor, na en tussen de koer(sen) gebeurt ook zoveel. Door verzorgers, mechaniekers, soigneurs, ploegleiders. Altijd aanwezig, zonder een wanklank omdat ook zij graag faciliteren, gek zijn ? Heerlijke dagen of soms weekenden van huis, partners en kinderen thuis latend. Die terecht wel eens zeggen, alweer weg ? Ja, het is koers. Die mensen bij ons krijgen geen cent en toch deze instelling voor de ploeg, bijzonder. De waardering halen ze uit het individu, de groep en het team wat beter wil worden, daar deel van uitmaken is hun drijfveer om het er voor over te hebben en andere zaken even te laten.

Ik ben zelf serieus minder bij de koers aanwezig, dat merken ze ook, ook weer een weloverwogen keuze. Ik heb nl. snel een slecht gevoel bij veel weg zijn wanneer de rest thuis is. En dat respecteert de ploeg, mooi hé zo’n team. Maar op werkdagen kan ik tijd maken, als baas van mezelf vind ik dat goed. Omdat ik het leuk vind en er energie van krijg. De dingen erna doe ik dan weer met meer plezier, zo dus, simpel hé.

Maar het is gekkenwerk, zoals zoveel mensen in mijn rol dit vrijwillig doen wetend dat het heel veel tijd kost. Maar wat boeit dat, ik weet wat de rensters laten voor hun sport. Geen full time baan, geen carrière, een flutinkomen, trainen, koersen. Vallen en weer op staan. Menig renster zou voor de mobiele telefoon van de gemeente in aanmerking komen.

Daar zit voor mij de belangrijke drijfveer, iemand faciliteren om een doel te bereiken wat helemaal niks te maken heeft met geld, status, rijk worden of macht. Mensen faciliteren die iets willen en wat je wilt dan kun je !
Meiden, het is snel weer 2018, GO for it !

vriendelijke groeten,

Ed den Outer
Projectmanager SwaboLadies.nl