Nienke Wasmus wint Ronde van Oploo

In de Ronde van Oploo verzorgde Nienke Wasmus vandaag de eerste binnenlandse overwinning van het seizoen voor SwaboLadies.nl. In de massasprint bleek de pas 18-jarige renster de snelste van het peloton.

Op eerste paasdag stond een groot peloton aan het vertrek van de Ronde van Oploo, waar eerstejaars beloftes Lieke van der Draaij en Nienke Wasmus de kleuren van SwaboLadies.nl vertegenwoordigden. Vanaf de start werd er flink aangevallen. “Maar al snel bleek dat er niemand weg zou komen vandaag,” vertelt Nienke Wasmus over de wedstrijd.

Zomaar afwachten op de massasprint was aan Wasmus echter niet besteed. Onderweg pakte ze ook nog de leidersprijs en het drie-ronde-klassement mee naar huis, waaruit de sterke benen al bleken. Vervolgens pakte de massasprint volledig volgens het van te voren bedachte plan uit.

“Ik wilde als tweede door de laatste bocht,” blikt Wasmus terug. “Dat lukte precies volgens plan. Vervolgens kon ik mijn voorganger voorbij en kwam er niemand meer overheen. Het was nipt, maar de winst is binnen.”

Wasmus pakt met de winst niet alleen haar eerste overwinning voor de ploeg, maar ook de eerste overwinning in haar wielercarrière. Bij de junioren stond ze vaak op het podium, maar nooit eerder stond ze bovenop. “Ik ben erg blij dat ik nu gewonnen hebt. In de voorbereiding op de Healthy Ageing Tour van volgende week geeft dit mij heel veel vertrouwen. De benen voelen goed, dus ik kijk uit naar volgende week.”