Klement laatste versterking SwaboLadies.nl

De laatste aanwinst van SwaboLadies.nl voor het seizoen 2018 is Melanie Klement. De 23-jarige renster komt over van ARTV de Adelaar.

Melanie Klement is inmiddels een gevestigde naam bij de Elite-dames. Zo wordt ze al lange tijd gezien als een van de toppers uit het peloton. Dit werd in 2016 onder andere bevestigd door een podiumplaats op het Nederlands Kampioenschap voor Elite zonder contract. In 2017 pakte ze de winst in de Ronde van Oploo.

Voor de oplettende volger zal de komst van Klement niet helemaal een verrassing zijn. In augustus en september reed ze al in het shirt van SwaboLadies.nl tijdens de Erondegemse Pijl en de Tour de l’Ardeche. Toch was de overstap van Klement geen beslissing die over een nacht ijs ging. “Ik heb lang nagedacht over wat de beste stap voor mij is,” vertelt Melanie. “Ik kon bij meerdere ploegen terecht, wat de keuze lastig maakte. De teamgedachte van SwaboLadies.nl spreekt mij erg aan. Tijdens mijn stage bij de ploeg heb ik het erg naar mijn zin gehad en heb ik veel kunnen leren. Dat maakt dat ik uitkijk om in 2018 voor deze ploeg te gaan rijden.