Klement en Steigenga opgeroepen voor nationale selectie

Melanie Klement en Nicole Steigenga zullen op zaterdag 10 maart aan het vertrek staan van de Womens World Tour wedstrijd de Ronde van Drenthe. Hier zullen ze uitkomen voor de nationale selectie.

De KNWU start tijdens de Ronde van Drenthe met een nieuw initiatief om tijdens de World Tour wedstrijd de Ronde van Drenthe een nationale selectie aan de start te laten verschijnen bestemd voor enkel clubrensters. Gezien clubploegen volgens de regels niet mogen deelnemen aan World Tour wedstrijden, biedt de KNWU hiermee de kans om alsnog de beste clubrensters te laten rijden op het hoogste niveau.

Teammanager Hans Blom is erg blij met deze ontwikkeling. “Dit initiatief van de KNWU vind ik een enorme vooruitgang voor het Nederlands vrouwenwielrennen. Jonge talentvolle rensters krijgen op deze manier de mogelijkheid om zichzelf te meten met de absolute wereldtop. Zo kunnen zij de volgende stap in hun ontwikkeling zetten.”

Namens SwaboLadies.nl zijn het dus Melanie Klement en Nicole Steigenga die de kans krijgen om zichzelf te bewijzen in Drenthe. Marielle Meijering (WV de Kannibaal), Danique Braam, Evy Kuijpers (Jan van Arckel) en Loes Adegeest (NWVG) zijn eveneens opgeroepen.