Kimberly Nieuwerth derde in profcriterium Ninové

In het Belgische Ninové heeft Kimberly Nieuwerth een bijzondere prestatie neergezet. Vanuit de kopgroep wist ze te sprinten naar een derde klassering.

Drie dames van SwaboLadies.nl waren door de organisatie uitgenodigd om deel te nemen aan het profcriterium van Ninové. Eveline de Groot, Henrietta Colborne en Kimberly Nieuwerth mochten de kleuren van SwaboLadies.nl verdedigen in deze prestigieuze koers.

Dat de ploeg van plan was om te koersen zagen we al direct toen Eveline de Groot zich in de eerste vlucht van de dag bevond met vier andere rensters. De kopgroep werd echter weer teruggepakt, waarna er negen anderen wegsprongen. Hierbij Kimberly Nieuwerth en Henrietta Colborne.

Het duurde niet lang voordat vanuit die kopgroep drie rensters wegsprongen. Femke Verstichelen (Bizkaia Durango), Shannon Malseed (Holden Women Racing) en Monique van der Ree (Lares-Waowdeals) kozen samen het hazenpad. Een ronde later maakte ook Kimberly Nieuwerth de aansluiting, waarmee de beslissende kopgroep gevormd was.

De vier zouden samen sprinten voor de winst, waarbij Nieuwerth een derde plaats wist te behalen. ‘Eindelijk,’ lacht Kimberly na afloop. ‘Mijn eerste podiumplaats. Ik voelde mij ontzettend goed en kon goed meekomen in de kopgroep. Even dacht ik eraan om nog te demarreren in de finale, maar koos toch voor de sprint. De tweede plek kwam nog erg dichtbij, maar ik ben heel erg blij met deze podiumplaats.’

De wedstrijd werd, net als vorig jaar, gewonnen door Monqiue van der Ree. Femke Verstichelen werd tweede.