Dijksman toont sprintersbenen in Noordwijk

Tijdens de Noordwijk Ladies Classic toont Tessa Dijksman zich weer eens van voren. De massasprint reed ze naar een sterke zesde plaats.

Al vroeg in de koers van de Noordwijk Ladies Classic ontstond er een kansrijke kopgroep. Karlijn Swinkels (Parkhotel Valkenburg) en Annet Pit (Adelaars Ladies CT) gingen samen op avontuur. Het duurde vervolgens niet lang voordat twee rensters in de achtervolging gingen. Melissa Wijfje probeerde samen met voormalig ploeggenote Nicole Steigenga de oversteek te maken.

Hoewel de kopgroep een flink gaat wist te slaan op het peloton, kwam het laat in de koers toch weer bij elkaar. Een massasprint om de winst zou het echter niet worden. Rozanne Slik (Liv Plantur) ging er in de finale vandoor en kon de race solo winnen. In de achtergrond sprintte Nina Kessler naar de tweede plaats, voor Amy Pieters en kort daarachter: Tessa Dijksman.

Dijksman kwam als zesde over de streep en mag daarmee spreken van een topklassering. Dit resultaat komt voor haar als geroepen, nu ze nog altijd op de weg terug is na een vervelende blessure. Ploeggenoot Henrietta Colborne eindige ook nog bij de eerste dertig met een 22e plaats.

Foto’s: Dolly van der Laan