Dijksman derde in Waddinxveen

In de Ronde van Waddinxveen toonde SwaboLadies.nl zich goed van voren. Met Kimberly Nieuwerth en Tessa Dijksman had de ploeg twee rensters bij de eerste tien.

Er werd een aanvallende koers verreden tijdens de Ronde van Waddinxveen. Vele demarrages wisten niet te slagen, maar uiteindelijk waren het Sandra van Veghel en Nancy van den Burg die er samen vandoor gingen, waarna Van den Burg er met de bloemen vandoor ging.

Achter de twee leidsters vormde zich een achtervolgende groep met twee SwaboLadies. Tessa Dijksman en Kimberly Nieuwerth verdedigde samen de eer van de ploeg. Samen wisten ze de klus te klaren, waardoor Tessa Dijksman naar de derde plaats kon sprinten. Dijksman, die kort geleden terugkeerde van een blessure, behaalde daarmee haar eerste podiumplaats bij de Elites. Kimberly Nieuwerth kwam in dezelfde groep als achtste over de streep.

In de achtergrond was er nog een renster die succesvol terug blijkt te komen uit een blessure. Ashlynn van Baarle wist een goede eindsprint te rijden en beslag te leggen op de elfde plaats tijdens haar eerste wedstrijd sinds lange tijd. Kort daarachter reed ook Hanneke de Goeje een goede uitslag met een twaalfde klassering.