Collectief sterk Swabo in Strijen

Tijdens de Omloop van Strijen wist SwaboLadies.nl sterk teamwerk neer te zetten. Vanaf de start was de ploeg vooraan in de koers te vinden.

Vanaf kilometer nul in de aanval. Dat was de opdracht die de ploeg meekreeg. Deze taak wisten ze perfect uit te voeren, want het peloton was de bocht nog niet om of de eerste breuken ontstonden al in het peloton. Al snel ontstond er een kopgroep van zestien rensters met hierbij Merel Hofman, Amber van der Hulst, Nienke Wasmus, Lieke van der Draaij en Hanneke de Goeje.

De kopgroep zou opnieuw breken en dat betekende dat Van der Draaij en De Goeje hun werk verricht hadden. De beslissende kopgroep was ontstaan dankzij een geweldig teamwork van de ploeg. “Ik heb alles gegeven in die eerste kilometers,” blikte Lieke na afloop terug op de koers. “We creëerden daarmee de kopgroep, maar vervolgens kostte me dat wel de kop.”

Hofman, Van der Hulst en Wasmus bleven vervolgens samen over. Ze kregen Anna Henderson (Noord-Holland), Linda Ter Beek (De Jonge Renner), Rixt Hoogland (OWC Oldenzaal), Minke Bakker, Sussanne Meistrook, Phaedra Krol (allen Restore), Celine van Houtum, Kirsten Peetoom en Arianne Pruisscher (Jos Feron Lady Force) met zich mee.

De samenwerking in de kopgroep was goed, maar Jan van Arckel zat de kopgroep op de hielen vanuit de achtervolgende groep. Het gat naar de tweede groep groeide naar 50 seconden, maar slonk vervolgens snel weer naar tien seconden. Het gat werd echter nooit gedicht, waardoor de kopgroep mocht gaan sprinten voor de winst.

Dat deden ze echter zonder Merel Hofman. Een valpartij met de Britse Henderson zorgde ervoor dat ze de koers niet kon vervolgen, waardoor enkel Van der Hulst en Wasmus in de kopgroep overbleven.

In de sprint was het Jos Feron dat tactisch de beste keuze maakte, door Arianne Pruisscher te laten sparen in de finale van de koers. Zij bleek de snelste in de sprint, voor Krol en Meistrok. Nienke Wasmus met vijfde, Amber van der Hulst zevende.

“Dit was alles wat erin zat vandaag,” vertelde Wasmus na afloop, die de dag ervoor nog in de Drentse 8 was gestart. “Ik wilde graag naar het podium, maar voor nu ben ik blij met hoe we hebben gereden.”

Merel Hofman was de pechvogel van de dag, maar kon nuchter terug kijken op de wedstrijd. “Ik baal enorm. Het ging super goed en ik was erg blij dat we met zoveel ploeggenoten in de vlucht zaten. Maar als het zo goed gaat, wil je het natuurlijk ook af kunnen maken.”