Colborne wordt prof bij Bizkaia Durango

Henrietta Colborne gaat komend seizoen de volgende stap in haar wielercarrière maken. Het Britse talent tekende een profcontract bij het Spaanse Bizkaia-Durango.

Henrietta Colborne zette in 2017 haar eerste stappen in het Elite-wielrennen bij SwaboLadies.nl. De negentienjarige renster toonde dit seizoen direct over zeer goede benen te beschikken. In zowel criteriums als UCI-wedstrijden wist ze zich continu voorin de koers te melden, waardoor ze nu de volgende stap kan gaan zetten.

“De stap naar Bizkaia-Durango geeft mij de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen in de World Tour koersen,” legt Henrietta haar overstap uit. “Ik kijk er naar uit om op het hoogste niveau te rijden om zo nog meer progressie te kunnen boeken.”

Gezien haar goede band mijn ploeggenoten en begeleiders was de keuze geen gemakkelijke. “Mijn tijd bij SwaboLadies.nl is geweldig geweest,” blikt Henrietta terug op het afgelopen seizoen. “De begeleiding stond altijd voor mij klaar of het nu goed of slecht met mij ging. Ze hebben mij geholpen het beste uit mijzelf te halen.”

Colborne behaalde dit seizoen meerdere top 20 klasseringen in UCI-koersen, waaronder een zesde etappeklassering in de Tour de l’Ardeche. Ook wist ze de de Belgische omloop in De Pinte op haar naam te schrijven.