Bijwaard tweede in Zuid Oost Friesland

In de Ronde van Zuid Oost Friesland heeft Eva Bijwaard voor SwaboLadies.nl het podium behaald. Een late ontsnapping leverde haar dit succes op.

De klassieker in Friesland ontplofte op de eerste klinkerstrook. Het peloton spleet in verschillende groepen, waardoor een groep van 31 rensters vooraan overbleef. Merel Hofman, Nienke Wasmus en Eva Bijwaard waren de SwaboLadies die mee zaten in de groep.

Niet veel later wisten Evy Kuijpers (Jan van Arckel) en Annet Pit (ARTV de Adelaar) te ontsnappen aan het peloton voor een zestig kilometer lange vlucht. De twee zouden wegblijven, maar in de finale kregen ze nog bezoek. Na veel geduld te hebben opgebracht was het Eva Bijwaard die samen met Danique Braam (Jan van Arckel) de oversteek wist te maken. Al snel sloten de twee aan, waarna Bijwaard naar een tweede plaats wist te sprinten.

“Deze overwinning was een echte teamprestatie,” blikt ploegleider Stefan van Klink terug op de wedstrijd. “Er werd in de ploeg goed gecommuniceerd, waardoor we samen een plan konden bedenken om het maximale uit de wedstrijd te halen. Eva was vandaag enorm sterk. Die tweede plaats heeft ze meer dan verdiend.”