Bijwaard soleert naar plek twee in finaleweekend

Terwijl de ene helft van de ploeg in Frankrijk zat, reed de andere helft in het finaleweekend van de Clubcompetitie. Hier wist Eva Bijwaard knap naar het podium te rijden.

Voorafgaand aan het finaleweekend was één ding zeker: ploegleider Willem van Lieshout mocht na afloop de leiderstrui ophalen op het podium. Lorena Wiebes was wegens de voorbereidingen op het wereldkampioenschap niet aanwezig, maar had een voorsprong weten op te bouwen te groot genoeg was om het klassement binnen te halen.

De klassementsambities konden dit weekend dan ook eens aan de kant worden geschoven. De ploeg kon opzoek naar dagsucces. Eva Bijwaard bleek hier een goede gooi naar te kunnen doen. Nadat ze in de eerste etappe al een tiende plaats had weten te bemachtigen, ging ze in de derde etappe opzoek naar meer.

Nadat winnares Annet Pit het peloton al op achterstand had gereden was het de beurt aan Eva Bijwaard om de benen te nemen. De eerstejaars juniore wist de grote groep sterk voor te blijven en zo een tweede plaats in de etappe te bemachtigen.