SwaboLadies in topvorm in Roden

Het Wielerweekend Roden was er een om niet snel te vergeten. Zowel Minke van Dongen als Olga van Velzen wisten een etappe op hun naam te schrijven. Daarmee doen ze zeer goede zaken voor de Centric Clubcompetitie.

Je hoopt erop. Je weet dat het mogelijk is. Maar dat het dan ook echt gebeurt is onbeschrijfelijk. In het Wielerweekend Roden, de vierde ronde van de Centric Clubcompetitie, ging alles goed wat er goed kon gaan. Zowel op zaterdag als op zondag kwam er een renster van SwaboLadies.nl solo over de meet.

De overwinningen waren nagenoeg identiek. Op zaterdag was het Minke van Dongen die uit een kopgroep van drie weg wist te springen en haar overwinning veilig wist te stellen. Ditzelfde gebeurde op de zondag met Olga van Velzen. Ook zij was met twee anderen vertrokken en wist het later solo af te maken.

‘Dit was er een uit het boekje,’ vertelt teammanager Hans Blom na afloop. ‘Het was een echte teamprestatie. We hebben met het hele team hard gewerkt en de meiden hebben allemaal hun aandeel in de overwinning gehad. Dit is precies hoe we het altijd voor ogen hadden.’

‘We waren gewoon echt de sterksten dit weekend,’ lacht ploegleider Michel van Duin na afloop. ‘Het is gelukt een echt team te worden met meiden die voor elkaar willen werken. We hebben dit met zijn allen gedaan. Juist dat is de reden dat we hebben gewonnen.’

Door de overwinningen van dit weekend doet SwaboLadies.nl bijzonder goede zaken voor het klassement van de Centric Clubcompetitie. Het gat met de nummer drie groeit van drie tot elf punten. Daarmee staat SwaboLadies.nl stevig op de tweede plek, achter leider Jan van Arckel.