Overdenkingen van een team manager : ”Herman, vergeet je deze niet??”

Beste oom Suiker,

Afgelopen jaar schreef ik u in oktober een openbrief en ik ben heel erg blij dat u zo enthousiast reageerde! Middels deze brief wil ik u een beetje op de hoogte houden van het team en misschien ook van het vrouwenwielrennen. Een brief is altijd wat persoonlijker dan een boek, alhoewel laatst bleek dat je in een boek ook best persoonlijk kan worden, maar dat terzijde.
Alvorens we mogen aftrappen in Omloop van het Hageland en Le Samijn, gaan we eerst nog een week naar de zon. Alhoewel zon? Heeft u de tweets gezien? Voor menig team was een uitstapje naar Spanje dit jaar niet echt een verbetering ten opzichte van het Nederlandse klimaat. Tacxen in het buitenland zeg maar; Sneeuw en regen maakte het trainen zeer lastig, wij hopen op wat beter weer komende week

Bent u wel eens met een groep vrouwen op reis gegaan? Dat is echt een aanrader, als je wil lachen in ieder geval. Youp van het Hek kon het al eens goed beschrijven dat wanneer de auto helemaal vol zit, z’n moeder bij de voordeur verscheen met twee koffers en tegen zn vader zei:”Herman, vergeet je deze niet??”. Tijdens ons november bootcamp is onze mechanieker, die een klein autotje bezit, “ge-herman-t” door een van onze rensters; De hele auto zat stampes vol met een garderobe voor een heel team, maar niet van een heel team. Laat ik het zo zeggen, mijn vocabulaire is die dag uitbreid met een aantal woorden.

Nu gaan we naar komende week naar Spanje, waarbij de dames vliegen, maar de fietsen en koffers, met een busje vooruit reizen. Superdeluxe, alleen heb ik echter een cruciale fout gemaakt; ik ben vergeten te zeggen tegen de rensters dat de verwachting is dat ze slecht één koffer konden meenemen. Ik zal u komende week wat foto’s sturen wat er allemaal meegenomen is. Wist u trouwens dat er een speciale föhn bestaat om schoenen mee te drogen? Ik zal daar OOK een foto van nemen.

Omdat we tijdens dit trainingskamp heel hard gaan trainen, moeten we ook hard rusten, dus wilde ik voor alle dames een leuk boekje meenemen. Ik dacht “Killer bodies” van Fajah Lourens, maar ik vond het nogal “zware kost”. Ik vond het boek best “dik” en zoiets ligt “zwaar op de maag”. U snapt dat dit een grapje was, want er was behoorlijk wat ophef over dit boekje. Zwaar trainen en 1000 calorieën per dag gaan niet samen, vraag dat maar aan onze Sofie, die eet de hele dag. Wij verdenken haar er ook van dat ze lintworm heeft… wellicht meerdere die werken in ploegendiensten.

Zoals u ziet, we zijn heel erg blij dat we naar Spanje gaan, en gaan we een leuke week tegemoet.

Ik laat snel van me horen!

Met vriendelijke groeten,
Hans Blom
Gezinshoofd / voogd SwaboLadies.nl