Single Blog Title

This is a single blog caption

Sportpsychologe Ciska de Bruijn versterkt Biehler Pro Cycling en SWABO Women Development Team

Biehler Pro Cycling en het SWABO Women Development Team zijn trots te kunnen melden dat Ciska de Bruijn de staf zal versterken. De 33-jarige Leidse zal in haar functie als sportpsychologe rensters en stafleden mentale ondersteuning bieden.

De Bruijn is zich na het afronden van haar Master Psychologie specifiek gaan richten op sportpsychologie. Met haar praktijk ‘Mind Your Sport Sportpsychologie’ wordt ze officieel als professioneel sportpsychologe erkend door NOC*NSF, SCAS en VSPN.

De Bruijn kijkt uit naar haar tijd bij Biehler Pro Cycling en het SWABO Women Development Team. “Om topprestaties te kunnen leveren moet je natuurlijk fysiek in orde zijn, maar daarnaast speelt hierin ook je geest een belangrijke rol. Steeds meer wordt dit ook in de sportwereld onderkend, maar nog lang niet iedereen is doordrongen van de toegevoegde waarde van sportpsychologische begeleiding.”

“Tijdens de kennismakingsgesprekken vond ik het daarom heel fijn om te merken dat de toegevoegde waarde juist wel wordt ingezien. Mijn expertise wordt binnen de ploeg op waarde geschat, en daarom ben ik ervan overtuigd dat ik echt iets kan toevoegen. Ik kijk echt uit naar onze samenwerking.”

Hans Blom, managing director van het SWABO Women Development Team en Biehler Pro Cycling ziet in De Bruijn een uiterst waardevolle aanvulling. “We weten allemaal dat het lichaam goed verzorgd moet worden als er topprestaties geleverd moeten worden. Daarom hebben we al een groep ambitieuze verzorgers, soigneurs en trainers. Maar als je de top wilt bereiken is psychologische begeleiding net zo goed onmisbaar. Niet alleen als een renster even in een dipje zit, maar juist ook als het allemaal wel goed gaat.”

“We willen uit iedereen in onze organisatie het maximale halen. Geheel passend binnen onze #CyclingDoneDifferently-filosofie willen we ook alle individuen samen brengen tot één team. Ciska zal daarin een uiterst belangrijke schakel vormen.”