Single Blog Title

This is a single blog caption

Ida Johansson wint Zweedse U23 crosstitel

Ida Johansson, U19-renster van het SWABO Women Development Team, heeft gisteren bij de Zweedse veldritkampioenschappen de beloftentitel in de wacht gesleept. Daarnaast stond ze tevens op het podium in de wedstrijd voor elites. Johansson hoefde alleen Ida Erngren en Åsa Erlandsson voor zich te dulden.

In het zuid-Zweedse Varberg, waar een lastig parkoers rondom de vesting was uitgetekend, werd Johansson getrakteerd op echt crossweer in haar eerste kampioenschap bij de elitevrouwen: “wind, regen, een hoop modder en een temperatuur van slechts twee graden boven nul”, blikt Johansson terug op de wedstrijd. “Ik was één van de jongsten aan de start, maar zenuwachtig was ik niet.”

Na een rommelige start wist Ida al snel op te schuiven naar plaats drie. Nog voor het einde van de eerste van in totaal vier ronden lag ze op deze positie. “Ik had Åsa Erlandsson lang in het vizier, tot ik in de derde ronde onderuit ging in het zand. Gelukkig kon ik snel van fiets wisselen in de materiaalpost. Ik wist rustig te blijven en zo kon ik mijn podiumplaats in de laatste ronde verdedigen.”

Naast een bronzen plak in de elitecategorie lag er tijdens de podiumceremonie ook een Zweedse kampioenstrui klaar voor Johansson. Ze was immers de eerste U23-renster die over de finish kwam. “Ik ben tevreden met mijn prestatie in mijn eerste kampioenschap tussen de eliterensters. De blauw-gele kampioenstrui zal ik met veel trots dragen.”

Ida Johansson, SWABO Women Development Team U19 rider, won the Swedish U23 cyclocross championship yesterday. Thanks to her strong performance she also ended up in third place in the elite category. Only Ida Erngren and Åsa Erlandsson finished in front of her.

On the difficult course in Varberg, a town in the southern part of Sweden, the conditions were typical for a cyclocross race. Johansson and her opponents battled wind, rain, a lot of mud and low temperatures. “In my first elite championship I was one of the youngest rider, but I was not nervous. I was mostly excited!”

After a messy start Ida quickly worked her way through the field up to third place. “I was in touching distance of Åsa Erlandsson until I crashed in the middle of the third lap. Luckily, I was able to get my spare bike in the pits and I tried to keep calm during the last lap. In the end I managed to stay in third place. I’m very happy to win bronze in my first ever elite championships, and I will wear the U23 champions jersey with pride!”